Regnskoven - klodens rigeste økosystem

Verdens Skove

Stacks Image 5542
Paradisfugl fra Ny Guinea. Foto Fabian Mühlberger
Verdens Skove har 30 års erfaring med skovforvaltning og udviklingsarbejde, der bevarer regnskoven og den biologiske mangfoldighed.
Tidligere arbejdede Verdens Skove i lande som Ecuador og Costa Rica. Nu arbejder de i Honduras, Nicaragua og Panama, som tilsammen rummer en biologisk korridor af tropisk skov, der går ned i gennem Mellemamerika til Amazonas.
Trods fremskidt i et land som for eksempel Costa Rica, så forsvinder den tropiske regnskov stadig med foruroligende hastighed: Der forsvinder stadig tropisk skov på størrelse med en fodboldbane hvert 3. sekund!
Effekterne af jagten på ressourcer og ændringer i klimaet, har gået hårdt ud over de fleste skov-samfund. De er pressede og oplever stigende ulighed og marginalisering, som følge af vækst og globalisering.
De løsninger Verdens Skove har erfaret virker, handler om at give oprindelige folk og lokale skovsamfund ret til deres skov - for hvis de folk som lever i og af skoven, får ret til skoven, så bliver skoven stående.
Sammen med lokale partnere - de folk som lever i, af og ved skoven, styrker vi oprindelige folks samt lokale skovsamfunds – rettigheder til skoven.
Verdens Skove støtter partner-organisationer i at opbygge kapacitet, så skovens folk selv kan forsvare deres territorier og forvalte skoven bæredygtigt.
Du kan læse mere om organisationen og forkellige projekter
her
Stacks Image 7186
Ulovlig tømmerhugst er et stort problem. Foto Verdens Skove.